Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

З початку нересту на Полтавщині вилучили 13 човнів, 2 двигуни та 49 сіток

Поліція Полтавщини продовжує протидіяти браконьєрству на водоймах Полтавщини.

Станом на сьогодні тільки за результатами роботи водної поліції Кременчука слідчими розслідувано 13 кримінальних проваджень за фактами незаконного вилову риби. По всім цим провадженням матеріали вже скеровані до суду.

У правопорушників вилучено 13 човнів, 2 двигуни, 49 сіток загальною протяжністю 2892 метри. Вже відшкодовано понад 40000 гривень завданої шкоди. Також складено більше 10 адміністративних матеріалів.
Загалом по області поліцією відкрито 26 кримінальних проваджень за статтею 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим добувним промислом).

Виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 124 особи, що займалися незаконним виловом, перевезенням та торгівлею риби. Вилучено понад 1100 кг незаконно виловленої риби, 17 човнів та 168 заборонених знарядь лову (сітки, «пауки», «раколовки» тощо).

“Ми й надалі прикладатимемо максимум зусиль, щоб зберегти природні багатства нашої області та притягти до юридичної відповідальності тих, хто шкодить природі та суспільству. Просимо громадян активно інформувати поліцію на телефон “102” про всі випадки браконьєрства! Реагування буде миттєвим і адекватним”, – написав на своїй сторінці у facebook начальник ГУНП в Полтавській області Андрій Замахін.

Перейти до вмісту