Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Про проект «Я МАЮ ПРАВО!» команда юстиції Полтавщини розповідала на фестивалі юридичних професій

11 жовтня  на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся фестиваль юридичних професій. Про професію юриста та ким можна працювати здобувши юридичну освіту школярам розповідали представники прокуратури, поліції, суду, фіскальної служби. Команда юстиції Полтавщини також представила кілька локацій. Працівники ГТУЮ розповідали про основні завдання та напрями діяльності Міністерства юстиції України та Головного територіального управління юстиції у Полтавській області. Окремо говорили про функціональні повноваження державних виконавців, нотаріусів та інших спеціалістів управління юстиції.

Начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Полтавській області Віталій Коноз наголосив, що робота хоч і складна, але цікава. На сьогоднішній день управління об’єднує 31 відділ державної виконавчої служби, 32 відділи реєстрації актів цивільного стану, 37 державних нотаріальних контор, 161 приватного нотаріуса, нотаріальний архів і архів реєстрації актів цивільного стану. Юристи управління щодня правову допомогу надають тисячам полтавців, як в містах обласного значення, так і в найвіддаленіших селах Полтавщини. Віталій Коноз наголосив, що юстиція відкрита до людей, тому в управлінні постійно проводять Дні відкритих дверей, запрошують студентів на практику, а випускників – на стажування. Є окремі програми і для школярів. Їх також знайомлять з особливостями роботи державних виконавців, нотаріусів та реєстраторів. Проводять і відповідні тематичні конкурси. Саме зараз в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області проводить обласний етап Всеукраїнського конкурсу творчих робіт «Портрет виконавця очима сучасної молоді». Тож, Віталій Коноз закликав школярів взяти в ньому участь.

Загалом робота в Головному територіальному управлінні юстиції багатогранна і динамічна, вимагає постійного самовдосконалення та швидкого реагування на виклики сьогодення.

Крім особливостей роботи територіального управління школярам і студентам розповіли про останні законодавчі ініціативи Міністерста юстиції України. Звернули увагу і на право просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» та інформаційні кампанії #БулитиНеКруто, #СтопНасильство, #ВетеранеЗнайСвоїПрава, #МінЮстДляСела. Усім охочим надали відповіді на запитання та роздали інформаційні матеріали, підготовлені Мін`юстом та Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області.

Перейти до вмісту