Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Чи готові автошляхи Полтавщини зустріти зиму: нарада у Полтавській облдержадміністрації

Про підготовку дорожньо-транспортної інфраструктури Полтавщини до роботи в осінньо-зимовий період говорили сьогодні на нараді у Полтавській облдержадміністрації, яку провів т. в. о. начальника Управління інфраструктури Полтавської ОДА Сергій Марчишинець.

Зокрема, він наголосив, що питання підготовки автошляхів області до роботи взимку залежить від ефективності роботи всіх дотичних до цього служб. Також на нараді зазначалося, що зупиняти рух транспортних засобів мають право лише поліція та Служба автомобільних доріг і лише за гострої необхідності.

За інформацією заступника начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області Анатолія Мягкохліба, загалом, вони вже готові зустрічати зиму. Наразі на Полтавщині є 1067 км доріг державного значення, які утримує Служба автомобільних доріг у Полтавській області. Сюди входять основні магістралі.

“Техніка, яка працювала минулого року, відремонтована. Її менше не стало. Це близько 180 одиниць техніки (снігоприбиральної, посадкової, навантажувачів і т.д). Тендера у нас проведені, матеріали накопичуються”,- сказав Анатолій Мягкохліб.

Зокрема, він додав, що при плані близько 5 тис. тонн солі, наразі Служба автомобільних доріг у Полтавській області має 3 тис. 700 тон свіжої солі та близько 1 тис. тонн залишку з попереднього року. Дещо складніша ситуація з піском та гранвідсівом. Не у всіх районах Полтавщини вони є у достатній кількості.

“Але ці матеріали знаходяться на території нашої області. Думаю, що запланована нарада на наступному тижні допоможе більш краще підготуватися окремим районам”, – додав заступник начальника Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

Щодо пального, то його резерву наразі в області немає.

Перейти до вмісту