Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

З початку року на Полтавщині відремонтували 62 приміщення закладів культури

За рахунок місцевих бюджетів та інших джерел фінансування цьогоріч проведено 62 капітальних та 49 поточних ремонти приміщень закладів культури у сільських населених пунктах.

З обласного бюджету виділені кошти та придбано два нових автомобілі  для Полтавської обласної філармонії та історико-культурного заповідника «Більськ» на загальну суму 1997,9 тис. грн, повідомляють у Департаменті культури.

Здійснюються:

реконструкція сільського будинку культури у с. Гоголеве Шишацького району під Гоголівський культурний Центр. На реконструкцію Центру виділено 15 239,0 тис. грн, із обласного бюджету та 10000,0 тис. грн з  державного фонду регіонального розвитку.

реставрація приміщення  Полтавської обласної філармонії. З початку реставрації сума коштів з обласного бюджету становить – 6721,3 тис. грн.;

виготовляється проектно-кошторисна документація на реконструкцію нежитлового приміщення в с. Більськ під музей історико-культурного заповідника «Більськ» з адміністративними приміщеннями та благоустроєм території (1300,00 тис. грн);

капітальний ремонт котельні Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

виготовлена проектно-кошторисна документація з реставрації окремих елементів будівлі (покрівля, карнизна частина фасаду) Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя.

Загалом же мережа культури області нараховує 1738 закладів та установ. Їх діяльність забезпечують 7028 працівників.

Перейти до вмісту