Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Голів районних рад Полтавщини навчали, як забезпечити економічне зростання регіонів

Сьогодні у Полтавській обласній раді для голів районних рад та профільних працівників провели фахову майстерню на тему «Інноваційні можливості для економічного зростання регіонів».

Під час вітального слова тренер, доктор наук з державного управління, доцент, директор Інституту публічного управління та адміністрування, професор кафедри НАДУ при Президентові України, радник Української асоціації районних та обласних рад Ія Дегтярьова зауважила, що напередодні семінару переглянула стратегії розвитку районів Полтавщини.

“Стратегії в усіх непогані. Важливо їх правильно реалізувати. Слід наперед визначитися скільки ресурсів і часу ви готові вкладати для їх впровадження”, – зауважила вона.

Під час семінару Ія Дегтярьова зорієнтувала учасників на основні моменти щодо реалізації стратегій економічного розвитку регіонів. Розповіла про головні принципи стратегій та методи аналізу. Також вона наголосила на важливості вже на початковому етапі визначити людей, які могли б працювати над реалізацією проектів. Це мають бути як експерти та виконавці.

“Під час формулювання цілей необхідно пам’ятати про правило SMART. Мета має бути сформульована конкретно,  а також вимірювана, досяжна, доцільна, обмежена в часі. Її мають чітко розуміти як експерти, так і виконавці. Це значно збільшує ймовірність виконання поставлених завдань”, – сказала Ія Дегтярьова та додала, що цілі, які ставляться, мають бути трохи завищені але обов’язково реалістичні. 

До речі, даний семінар одноденний. Проводиться майстерня у рамках заходу «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» («ПУЛЬС»).

 

Перейти до вмісту