Ви тут:
Суспільство Україна 

Відсьогодні на Центральному залізничному вокзалі Києва за дотриманням громадського порядку пильнує Нацполіція

20 січня на Центральному залізничному вокзалі в Києві розпочала працювати Сервісна служба Національної поліції, працівники якої слідкуватимуть за дотриманням громадського порядку. Цілодобове чергування на вокзалі здійснюватимуть бійці підрозділу патрульної поліції з охорони громадського порядку.

«Сервісна служба Національної поліції відповідатиме за громадський порядок на вокзалі, її завдання – попереджувати випадки хуліганства, крадіжок та інші злочини. Цілодобове патрулювання вокзалу здійснюватимуть бійці спецпідрозділу з охорони громадського порядку (ТОР)», – повідомив Євген Кравцов.

За його словами, залучення правоохоронців до патрулювання вокзалу станції Київ-Пасажирський пов’язане зі збільшенням випадків жебракування, перебування на вокзалі осіб без постійного місця проживання, несанкціонованої торгівлі на території вокзалу, нелегального обміну валюти та іншими правопорушеннями.

«Усі ці негативні явища створюють незручності нашим пасажирам, а також провокують нарікання на адресу керівництва вокзалу та Укрзалізниці. Сподіваємося, що з початком роботи підрозділу Нацполіції перебування наших пасажирів на вокзалі стане більш безпечним та комфортним», – зауважив голова правління Укрзалізниці.

Він також додав, що бійці підрозділу ТОР також забезпечуватимуть безпеку громадян не лише на вокзалі, а й у поїздах, що прибувають на станцію Київ-Пасажирський.

На Центральному вокзалі станції Київ-Пасажирський Сервісна служба Національної поліції розташовуватиметься в декількох приміщеннях. Їх облаштовано необхідними меблями та обладнанням. Також на вокзалі встановлено камери відеоспостереження з елементами інтелектуальної відеоаналітики.

Працівники Сервісної служби Національної поліції також здійснюватимуть прийом заяв від громадян про скоєння злочинів.

Перейти до вмісту