Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники нагадують полтавцям основні правила пожежної безпеки

З початку року на території Полтавської області виникло 190 пожеж, переважна більшість яких сталися у приватному житловому секторі. Внаслідок пожеж загинули 3 людей. З метою зменшення кількості надзвичайних подій, травмування та загибелі під час них людей, фахівці Служби порятунку «101» щодня проводять профілактичні бесіди з громадянами.

Так, 21-22 лютого рятувальники поспілкувалися з мешканцями міст Полтава, Кременчук, Кобеляки, Котелевського та Чорнухинського районів. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Під час профілактичних бесід співробітники ДСНС нагадували громадянам основні правила пожежної безпеки у побуті, розповідали основні причини пожеж в квартирах та приватних господарствах. Також, рятувальники навчали як поводитися у разі виникнення пожежі та вручали тематичні листівки.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області закликає громадян дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки у побуті.

– Зокрема: не паліть у ліжку, слідкуйте за станом та справністю електромережі, у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо. Також, не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками, намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності. Подбайте про захист помешкання при користуванні пічним опаленням. У разі виникнення пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення! Пам’ятайте, що сумлінне дотримання правил пожежної безпеки під час опалювального періоду – запорука збереження життя!

 

Перейти до вмісту