Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували нову редакцію законопроекту “Про публічні закупівлі”

19 лютого у Полтавській ОДА представникам органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнесових кіл та громадських організацій Полтавської та Сумської областей презентували нову редакцію Закону про публічні закупівлі.

Зміни покликані гармонізувати українське законодавство з європейським. Вони торкнуться майже кожної статті чинного документу. Серед основних новацій – запровадження торгів з обмеженою участю, ліквідація тендерних комітетів, відхилення пропозицій у разі аномально низької ціни. Для цього здійснюється обговорення законопроекту в регіонах, аби отримати зворотній зв’язок від бізнесу і влади, – зазначив керівник Проекту ЄС з гармонізації та системи публічних закупівель України зі стандартами ЄС Олександр Шатковський.

Учасники засідання обговорили діюче законодавство у сфері закупівель та проаналізували нові законодавчі ініціативи.

Розробка нового законопроекту обумовлена необхідністю подальшого вдосконалення законодавства у сфері закупівель та узгодження з положеннями і провідними практиками ЄС, а також усунення прогалин, виявлених за останні 3 роки під час виконання чинного Закону України «Про публічні закупівлі» та користування електронною системою закупівель ПРОЗОРРО, – додав Олександр Шатковський.

Законопроект розробили Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Проект Європейського Союзу «Підтримка впровадження Стратегії реформування публічних закупівель/Дорожньої карти для гармонізації в Україні».

Перейти до вмісту