Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятині відбувся семінар щодо управління людськими ресурсами в громаді

У Пирятині відбувся дев’ятий щорічний семінар „Практичні аспекти місцевого самоврядування: управління людськими ресурсами в громаді“. Оргізаторами заходу виступили Центр громадянських ініціатив спільно з представництвом „Фонду Фрідріха Науманна за Свободу“ в Україні у партнерстві з Пирятинською міською радою та ГО Агенція розвитку Пирятинщини, повідомили у Пирятинській міськраді.

Учасників семінару привітали голова правління ГО ЦеГрін Віталій Загайний, керівник представництва „Фонду Фрідріха Науманна за Свободу“ в Україні Беате Апельт та заступник міського голови Ігор Шикеринець.

Потім учасники заходу ознайомилися з роботою „Фонду Фрідріха Науманна за Свободу“.

Цікавою для присутніх була дискусійна панель щодо управління людськими ресурсами в громаді. Про досвід роботи з персоналом, підбір кадрів, створення ефективної організаційної структури муніципалітету розповіла керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур. Вона зазначила, що оргструктура віддзеркалює повноваження, реалізацію яких взяла на себе міська рада. Кожне повноваження закріплене за структурним підрозділом. Оргструктура повинна постійно переглядатися і стати індикатором визначення ефективності діяльності органів місцевого самоврядування. Експерти вважають структуру Пирятинської міської ради ефективною. Особлива увага приділяється підбору кадрів, застосуванню нових форм і методів роботи з працівниками.

Дискусію продовжили Анна Жданюк та Світлана Гурняк, які також поділилися досвідом роботи у цій тематиці.

Регіональний директор представництва DVV International в Україні, Білорусі, Молдові Беттіна Бранд поділилася німецьким досвідом в області освіти для дорослих. Директор представництва Олег Смірнов презентував німецькі освітні технології в українських громадах: традиції та новаторства.

Другий день розпочався з візиту учасників семінару до Пирятинського ЦНАПу. Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур презентувала Центр надання адміністративних послуг, його створення та перспективи розвитку, впровадження кроків по залученню громади до діяльності міської ради. Керівник-адміністратор ЦНАПу Людмила Коваль ознайомила присутніх з системою роботи Центру. Керівник представництва „Фонду Фрідріха Науманна за Свободу“ в Україні Беате Апельт поділилася своїми враженнями після відвідування Пирятинського ЦНАПу. Пані Беате зауважила, що Пирятин нагадує її рідне місто неподалік від Берліна, таке ж зелене і красиве, а перебуваючи у ЦНАПі вона ніби побувала вдома.

Після чого, семінар продовжив свою роботу в Пирятинському ліцеї. Бізнес-тренер, член українського відділення Європейської Асоціації Коучів Надія Копаниця виступила з презентацією „Психологічні аспекти у роботі з людським капіталом на рівні громади“, у ході якої обговорили теорію поколінь та прийняли участь в практичних заняттях.

По завершенню учасники семінару відвідали Пирятинський сироробний завод, де ознайомилися з роботою підприємства та продегустували продукцію.

Після дводенної поїздки учасники поверталися у свої міста сповнені позитивних вражень та емоцій, з багажем відкриттів, нових знань, цікавих і корисних знайомств, націлених на подальшу співпрацю.

 

Перейти до вмісту