Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Для лубенських школярів провели екскурсію на швейне підприємство

Побувати в реальній виробничій обстановці, відчути атмосферу, побачити робочі місця, сучасне обладнання, з яким потрібно буде працювати ­– цікава можливість для випускників шкіл задуматись про свої найближче майбутнє.

Для учнів восьмих і дев’ятих класів Лубенської загальноосвітньої школи № 10 провели професіографічну екскурсію у виробничі цехи підприємства ПРАТ «Дика орхідея України».

Про це повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

Світлана Володимирівна Свєнтух, менеджер підприємця з персоналу, розповіла про перспективи розвитку «Дикої орхідеї» і здобутки не тільки по Україні але й за її межами. Відомою є участь у міжнародних виставках, де підприємство достойно представляє продукцію власного виробництва.

Цехи «Дикої орхідеї» обладнані найсучаснішим швейним японським обладнанням. Фабрика співпрацює з вітчизняними та іноземними замовниками. Нині підприємство розширює виробничі потужності і постійно потребує кваліфікованих працівників. Школярі побачили всі етапи технологічного процесу: від складу сировини до виробництва готової продукції.

Вікторія Омарова, фахівець з профорієнтації Лубенської філії Полтавського обласного центру зайнятості, розповіла учням про профорієнтаційну роботу служби зайнятості, орієнтацію учнів на здобуття робітничих професій.

Професія людини – це її життєвий, трудовий шлях, певною мірою – доля. І тут важливо не помилитися у виборі, адже від того, наскільки правильно він зроблений сьогодні, залежить майбутнє кожного випускника. Для того, щоб допомогти учням самовизначитися, добре зрозуміти свої нахили та здібності, отримати уяву про різні професії, фахівці Лубенської філії продовжують проведення екскурсій на ринкоутворюючі підприємства міста та району.

 

Перейти до вмісту