Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Лубенщині презентували книгу про вияви людяності під час Другої світової війни

22 березня в селі Снітин Лубенського району відбулася презентація збірки історій про вияви людяності під час Другої світової війни “Бути людиною”. Організували зустріч з мешканцями села різних поколінь Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», Лубенська центральна районна бібліотека ім. Володимира Малика та районний територіальний центр соціального обслуговування. Організатори переконані, що кожен може бути автором історій минулого, зібраних та збережених на основі спогадів своїх або ж родичів, друзів, знайомих.

«Це історії українців, росіян, австрійців і німців, представників різних релігій та етнічних груп, які виявляли людяність в ті часи. Сьогодні приклади людяності дуже актуальні з огляду на події, які переживає Україна, адже допомога оточуючим важлива ще більше у важкі часи.», – говорить керівник проекту Олександр Чепур.

Спогади колишніх жертв нацизму були записані очевидцями, близькими або — в категорії професіональних оповідань — журналістами й письменниками.

Під час заходу прозвучали історії, зібрані у виданні, отримали відзнаку волонтери, що регулярно допомагають жертвам нацизму в своєму селі, звучали пісні колективу “Чебреці”, відбувся майстер – клас і, на завершення всі охочі спілкувалися під час чаювання.

Учасників привітала і директор бібліотеки Валентна Сьомак. Вона поділилася історією з власного життя і побажала присутнім завжди зберігати людяність за будь яких обставин.

Захід відбувся в рамках проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області», за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» в рамках програми Місце зустрічі: Діалог. 

Перейти до вмісту