Ви тут:
Культура Суспільство 

Розпочались зйомки повнометражної стрічки “Віддана” за мотивами бестселепа Софії Андрухович “Фелікс Австрія”

У Києві розпочалися зйомки повнометражної романтично-фантазійної стрічки “Віддана” режисерки Христини Сиволап.

Сюжет фільму заснований на відомому романі Софії Андрухович «Фелікс Австрія», що став лауреатом багатьох літературних премій та був перекладений шістьма мовами. Кінопроект  став переможцем конкурсу Міністерства культури  України на надання державної фінансової підтримки фільмам патріотичного спрямування.

Виробництвом стрічки займається FILM.UA Production за підтримки Уряду України та Міністерства культури України, інформує Міністерство культури України.

Події фільму розгортаються у Станіславі (нині Івано-Франківськ) кінця XIX – початку ХХ століття, коли місто було частиною Австро-Угорської імперії. На тлі Прекрасної епохи розгортається складна історія двох молодих жінок, служниці Стефанії і панянки Аделі, чиї долі переплелися в нерозривному зв’язку любові, ревнощів, подвійних смислів та таємниць.

Перший знімальний день «Відданої» пройшов на студії FILM.UA у павільйоні №2. Спеціально для фільму постановники створили декорації старовинного маєтку, де мешкають головні герої – Стефа, Аделя та Петро. Павільйонні зйомки першого блоку продовжаться до кінця квітня.

Після першої відзнятої сцени відбулась церемонія розбиття тарілки.

Знімальний процес триватиме до кінця весниОкрім павільйонних сцен, також заплановані натурні зйомкиу Чернівцях та під Києвом. Головні ролі у фільмі виконають Маріанна Янушевич, Алеся Романова та Роман Луцький.

Прем’єра стрічки запланована на початок 2020 року.

Ще до початку знімального блоку, наприкінці березня був презентований перший тизер стрічкиМенше ніж за місяць промо-кампанія тизера охопила більше мільйона користувачів соціальних мереж. Він також потрапив до активної ротації в українських кінотеатрах, де, за словами дистрибутора, був переглянутий понад 150 тисяч разів. Перший офіційний тизер повнометражної драмиВіддана” можна подивитися на офіційних сторінках проекту на YouTube,  Facebook та Instagram.

Перейти до вмісту