Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавські стипендіати фонду «Повір у себе» стали менторами проєкту, присвяченого інклюзивності на Вінничині

Благодійний фонд «Повір у себе» за підтримки агропромхолдингу «Астарта-Київ» ініціював проєкт «РІД: Розвивайся. Інтегруйся. Дій». Цьогоріч форум відбувся в Жданівській громаді та об’єднав 31 талановиту дитину. Фонд запросив на ролі менторів шістьох своїх стипендіатів, серед них — двоє студентів з Полтавщини.

 

Проєкт «РІД» проводився вдруге. Минулого року відбувся на Полтавщині, де учасники покращували рівень англійської, вивчали медіаграмотність та міжкультурні комунікації. «РІД-2019» зосередився на інклюзії. За сприяння ТОВ «Хмільницьке» агропромхолдингу «Астарта-Київ» цьогоріч освітній форум пройшов на Вінничині.

Проєкт тривав тиждень — з 12 по 17 серпня на території Жданівської школи. У ньому взяли участь 31 дитина з громади віком від 12 до 17 років. Разом із шістьма менторами, вони навчалися проєктному менеджменту, краудфандингу, комунікаціям та інклюзії.

Кожен із менторів — стипендіат фонду «Повір у себе». Студенти вперше отримали можливість передати набуті знання молодшому поколінню.

— Вражена креативністю та ерудицією дітей. Задача ментора — допомагати учасникам. Але школярі виявилися настільки активними, що нам залишалося лише інколи їх направляти, — зазначає менторка «РІД» та стипендіатка фонду «Повір у себе» Дарина Балацька.

Цьогоріч діти розробили унікальні проєкти, які допоможуть інтегруватися в активне громадське життя мешканцям громади. Із чотирьох визначили проєкт-переможець «Сlosed eyes», який вже незабаром буде втілено в життя.

Це тактильний музей, де незрячі зможуть торкнутися усіх експонатів своїми руками, а здорові, одягнувши пов’язку на очі, відчути себе на місці людини, яка нічого не бачить. Музей буде мобільним, тобто він постійно переміщуватиметься, але стаціонарно діятиме на базі ресурсної кімнати Жданівської школи. Її в рамках проєкту «РІД» відкрили завдяки спільній ініціативі Благодійного фонду «Повір у себе» та «Астарти-Київ». Відвідуватимуть кімнату діти з особливими освітніми потребами.

Ментор «РІД» із Котельви Олександр Правда зараз навчається в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю «біологія». Його мрія — стати науковцем і працювати в психофізіології, досліджувати систему уваги. Тому для Олександра участь у проєкті має особливе значення:

— Це цікавий досвід наставника, організатора, педагога. Як фонд піклується про нас, так і ми змогли допомогти іншим дітям.

За словами Дарини Балацької, коли фонд «Повір у себе» з’явився у її житті, вона отримала ще одну родину:

— Ніколи не зустрічала таких турботливих людей. Завдяки їм здійсню мрію й стану хірургом.

Довідково. Благодійний фонд «Повір у себе» заснували Віктор та Ірина Іванчики, аби обдаровані діти з сільської місцевості мали змогу отримати висококласне навчання.

За 10 років існування фонд розробив чотири освітні проєкти, надав 32 наукових ґранти та допоміг отримати освіту 529 студентам.

У разі додаткових запитань про роботу фонду та участь в програмах: www.povirusebe.org.

ГО «Полтавщина Аграрна»

Перейти до вмісту