Ви тут:
Суспільство Україна 

До держбюджету конфіскують 148,9 тис гривень внесків на підтримку “ВО «Батьківщина” та 100 тис грн допомоги для “Радикальної партії Олега Ляшка”, – НАЗК

За порушення встановленого законом порядку надання внесків на підтримку політичної партії визнано винними двох громадян, яких притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та конфіскації сум внесків до державного бюджету України.

Про це повідомляють в прес-службі НАЗК

Так, Вінницький апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу на постанову Вінницького міського суду Вінницької області, постановив залишити скаргу без задоволення, а постанову міськсуду – без змін. Відповідно до постанови суду за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, до державного бюджету буде конфісковано 148,9 тис. гривень благодійного внеску, здійсненого фізичною особою для фінансування політичної партії «Всеукраїнське Об’єднання «Батьківщина».  

Хустський районний  суд Закарпатської області своєю постановою визнав винним громадянина за надання безповоротної фінансової допомоги  з порушенням встановленого законом порядку надання внеску  на підтримку  політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка».  Відповідно до постанови суду, яка набрала законної сили,  до державного бюджету буде конфісковано внесок  у розмірі 100 тис. гривень.

Факти правопорушень виявлені Національним агентством з питань запобігання корупції за результатами аналізу звітів зазначених політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за ІV квартал  2018 року.

 Відповідно до статті  212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, порушення встановленого порядку надання або отримання державного фінансування статутної діяльності політичної партії тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону.

Перейти до вмісту