Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині СБУ викрила розкрадання газоконденсату з держпідприємства

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Лохвицького району, який працює у товаристві з охорони об’єктів нафто-газового комплексу регіону, організував протиправну схему розкрадання газового конденсату з промислових об’єктів АТ «Укргазвидобування».

“Задокументовано, що організатор залучив до протиправної оборудки місцевих мешканців, які систематично здійснювали крадіжки вуглеводнів з свердловин ГПУ «Полтавагазвидобування»”, – йдеться у повідомленні прес-групи СБУ.

Між учасниками угруповання був запроваджений чіткий розподіл обов’язків – контрспостереження, безпосередня крадіжка вуглеводнів та їх транспортування. Викрадені вуглеводні представники групи реалізовували мешканцям області для подальшої переробки.

Оперативники спецслужби затримали зловмисників під час відбору вуглеводнів з свердловини ГПУ «Полтавагазвидобування».

“Фігурантам справи оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. На даний час тривають слідчо-оперативні дії та вирішується питання щодо повідомлення про підозру членам угрупування за ч. 5 ст. 185 КК України. Санкція цієї частини статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з співробітниками Управління поліції охорони в Полтавській області та під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області”, – повідомили в СБУ.

Перейти до вмісту