Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

У Полтаві відкрили національну Універсіаду: як це було

20 вересня у Полтавському національному технічному університеті ім. Юрія Кондратюка на всеукраїнському рівні відзначили Міжнародний день студентського спорту та офіційно відкрили XV Універсіаду України 2019-2020 р.

Як розповіли у виші, відповідно до рішення 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з 2015 року 20 вересня визначене як Міжнародний день студентського спорту.

Цього року різні заходи відбуватимуться одночасно в усіх регіонах в Україні, у яких візьмуть участь понад 40 000 студентів із 285 закладів вищої освіти.

«У навчальному закладі раніше відбулося спільне засідання керівників відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивної студентської спілки України» та Секції з фізичної культури і спорту Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України», – розповів президент Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» Євгеній Імас.

Згодом на університетському стадіоні нагородили кращих спортсменів, які представляли заклади вищої освіти на всеукраїнському та світовому рівнях та відкрили особисто-командний Чемпіонат України «Наукова еліта» серед науково-педагогічних працівників ЗВО з більярду «Триборство».

Окрім того відбувся масштабний флешмоб за участю студентів факультету фізичної культури та спорту ПолтНТУ.

“Відтепер 20 вересня буде і днем народження факультету фізичної культури і спорту Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, тому ми запевняємо, що спортивні здобутки будуть на високому рівні”, – зізнався ректор ПНТУ Володимир Онищенко.

Перейти до вмісту