Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Повільна ходьба призводить до раннього старіння мозку, – дослідили вчені

Повільна ходьба призводить до раннього старіння мозку, – дослідили вчені

Американські вчені з Університету Дьюка в Північній Кароліні виявили зв’язок між повільної ходьбою і раннім старінням мозку.

Повільна ходьба вказує на більш раннє старіння мозку. До такого висновку прийшли американські фахівці з Університету Дьюка в Північній Кароліні, повідомляє aspekty.net.

У дослідженні брали участь кілька сотень жителів Нової Зеландії, яким на момент проведення тесту виповнилося 45 років і за здоров’ям яких спостерігали з трирічного віку.

З’ясувалося, що ті, у кого в ранньому віці були низький коефіцієнт інтелекту, слабкі мовні здібності і погана моторика, в середньому віці мають тенденцію до повільної ходьби.

Крім того, магнітно-резонансна томографія в 45 років у випробовуваних показала, що обсяг мозку в тих, хто повільніше ходить, менший, а також нижча і щільність кори головного мозку. За словами вчених, все це свідчить про раннє старіння мозку.

Крім того, дослідники попросили групу з восьми осіб оцінити вік учасників тесту з фотографії. З’ясувалося, що ті, які ходять повільно, виглядають старішими за тих, хто ходить швидко.

Перейти до вмісту