Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Працівники харчової промисловості виробляють третину валового продукту Полтавщини

Працівники харчової промисловості виробляють третину валового продукту Полтавщини

Цієї неділі відзначають День працівників харчової промисловості.  В актовій залі Полтавської державної аграрної академії 18 жовтня відбулися урочистості з нагоди свята.

До  дійства викладачі, студенти аграрної академії та працівники харчової промисловості організували виставку-дегустацію своєї продукції: страв, напоїв та інших товарів полтавських торгових марок.

З вітальним словом до представників харчової галузі звернувся директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської обласної державної адміністрації Сергій Фролов:

«Не даремно цей день відзначають у період розпалу осені. Ви, як представники харчової промисловості, поряд з нашими аграріями формуєте продовольчу безпеку України. В цілому, у валовому продукті Полтавщини на харчову промисловість припадає третя частина. Цей показник протягом декількох років не змінюється».

Сергій Фролов сказав, що харчова галузь Полтавщини – це 800 великих, середніх і малих підприємствам та понад 22 тисячі працівників.

«Дуже багато української продукції виробляється саме в Полтавському регіоні: це товари м’ясопереробної промисловості, цукрової галузі, олійної, хлібопекарної тощо. В Україні харчова промисловість Полтавщини у виробництві яловичини має показник 8%, свинини — 17%, ковбасних виробів — 15%, молочної продукції та цукру — 8%, — каже директор Департаменту. — Нашу область називають житницею України. Але вона ще й годувальниця нашої держави. І це завдяки працівникам харчової промисловості».

Під час урочистостей найкращих працівників харчової промисловості нагородили почесними грамотами.

Перейти до вмісту