Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці зняли карантинні обмеження щодо сказу

У Кременчуці зняли карантинні обмеження щодо сказу

Таке рішення  ухвалили члени протиепізоотичної комісії, що відбулася під головуванням заступника міського голови Ольги Усанової. Зняття картинних заходів застосовується від 12 жовтня.

Нагадаємо, з 6 серпня у Кременчуці та в 10 км зоні від міста були встановлені карантинні обмеження на сказ тварин. Підставою для введення яких є офіційно зафіксований фахівцями ветеринарної медицини випадок ураження цією хворобою собаки, яка мешкала на подвір’ї будинку за на вул. Заводська  (Крюківський район).

Як повідомляють у Кременчуцькій міській раді, тоді було прийнято комплексний план із легалізації сказу в зоні ураження з метою профілактики та попередження подальшого розповсюдження цієї небезпечної хвороби, яка може мати смертельні наслідки і для тварин, і для людей.  Зокрема, спеціалістів відповідних було  зобов’язано проводити щеплення від сказу невакцинованих  тварин у 10 – ти км карантинній зоні, взяти на облік худобу та тварин, які утримується в зоні виявлення сказу, продовжити вакцинацію безпритульних та свійських тварин відповідно до затверджених графіків, створити запас протирабічної вакцини в закладах охорони здоров’я міста тощо.

На сьогоднішньому засіданні фахівцям ветеринарної медицини, з метою попередження розповсюдження сказу, доручили продовжувати профілактичні щеплення тварин  на території Кременчука та Кременчуцького району. Долучитися до кампанії імунізації диких тварин проти сказу, яка наразі триває.

Перейти до вмісту