Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

2020-го в держбюджеті передбачено у 5 разів більше коштів на навчально-практичні центри в закладах профосвіти

2020-го в держбюджеті передбачено у 5 разів більше коштів на навчально-практичні центри в закладах профосвіти

Реформа професійної освіти – один із основних пріоритетів для МОН у 2020 році, тому в держбюджеті закладено у 5 разів більше коштів для створення навчально-практичних центрів із сучасним обладнанням – 259 млн грн.

Про це розповіла Міністр освіти і науки Ганна Новосад під час відкриття навчально-практичного центру з електротехнічних технологій у Свалявському професійному будівельному ліцеї 6 грудня.

«Ми розуміємо, що якщо ви визначаєте щось пріоритетом, то ви маєте в це інвестувати. Тому окрім європейських коштів, які нам вдалося залучити в межах проєкту EU4Skills – 58 млн євро, ми інвестуємо з держбюджету. 2020-го це буде в 5 разів більше коштів, ніж минулоріч», – відзначила Ганна Новосад.

Читайте також: На Полтавщині у закладах профтехосвіти відкриють два навчально-практичні центри

Вона також додала, що НПЦ у Свалявському професійному будівельному ліцеї – один із кращих зразків використання державних коштів.

«Гроші держава за напрямом завжди виділяє однакові. Для такого типу НПЦ – це 630 тис грн. Далі діють інші фактори – чи виділила додаткові гроші область, чи якісно здійснено закупівлі, як підійшов керівник закладу до організації роботи НПЦ. Тут все склалось практично ідеально. Тут відчувається, що кожен любить свою роботу», – розповіла Міністр.

Перейти до вмісту