Ви тут:
Суспільство 

Гучний скандал в українському баскетболі: відомий бізнесмен під час матчу погрожував арбітру

Гучний скандал в українському баскетболі: відомий бізнесмен під час матчу погрожував арбітру

Федерація баскетболу України відреагувала на гучний скандал, який стався 1 грудня в Дніпрі під час баскетбольного матчу Суперліги між місцевим БК «Дніпро» і столичним «Київ-Баскет» (75:78).

Як розповіли у Федерації баскетболу України, ФБУ прийняла рішення за порушення під час матчу накласти на баскетбольний клуб «Дніпро» накласти штрафні санкції в сумарному розмірі 52 тисячі грн, а його президент Валерій Кондратьєв відсторонений від матчів на дві гри. Штраф включає в себе 20 тисяч грн за погрози від президента клубу і 20 тисяч грн за погрози від вболівальника (явно мається на увазі ситуація з Коломойським).

Нагадаємо, після того як дніпровська команда, за яку грає син олігарха Ігоря Коломойського Григорій, почала відставати за очками, бізнесмен виступив з погрозами на адресу судді. Крім того, як випливає з рапорту арбітра Андрія Бабика, суддю ображали президент БК «Дніпро» Валерій Кондратьєв та віце-президент клубу Валерій Гуляєв.

Потім БК «Дніпро» направив відповідь на запит Департаменту організації та проведення змагань Федерації баскетболу України. У листі, який підписав директор клубу з Дніпра Юрій Продан, стверджується, що Кондратьєв не погрожував і не залякував суддю.

Перейти до вмісту