Ви тут:
Прес-релізи Суспільство 

Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави, – Юлія Леонова

Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави, – Юлія Леонова

Під час брифінгу в Головному управлінні ДПС у Полтавській області йшлося про співпрацю з особами, які добросовісно повідомляють про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень з боку працівників ДПС.

Зокрема, як відзначила, в.о. начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Полтавській області Юлія Леонова, – особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави.

«Повідомлення про порушення вимог Закону України від 14.10.2014 №1700-VII «Про запобігання корупції» із змінами (далі – Закон №1700-VII) може бути як письмовим так і усним. Письмове повідомлення можна надати через окрему електронну поштову скриньку [email protected], загальну електронну пошту ГУ ДПС у Полтавській області [email protected], особисто або іншими засобами поштового зв’язку за адресою: вул. Європейська, 4, м. Полтава, 36000. Усне повідомлення можна надати особисто або через спеціальну телефонну лінію (0532) 50-35-09.», – підкреслила в.о. керівника підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС в області.

Режим роботи спеціальної телефонної лінії: понеділок – четвер: з 9:00 год. до 18:15 год., п’ятниця: з 9:00 год. до 17:00 год., з щоденною перервою з 13:00 год. до 14:00 год.

Розгляд повідомлень здійснюється відповідно до Закону №1700-VII, рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 06.07.2017 № 286.

Повідомлення підлягають розгляду за наявності  таких реквізитів:
– прізвища, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посада та місце роботи;
– тексту повідомлення, що містить інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону, яка може бути перевірена;
– прізвища, ім’я, по батькові, адреси та підпису особи, яка надіслала повідомлення (автор повідомлення).

Вимоги до анонімних повідомлень про корупцію та порядок їх розгляду визначаються частиною п’ятою статті 53 Закону №1700-VII.

Розгляд повідомлень про порушення вимог Закону №1700-VII здійснюється уповноваженим підрозділом з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Полтавській області.

Крім того, що відповідно до статті 1 Закону №1700-VII спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції є: органи прокуратури, Національної поліції, Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство з питань запобігання корупції.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Перейти до вмісту