Ви тут:
Суспільство 

Українці перемогли в 24-годинний міжнародній гонці електромобілів

Українці перемогли в 24-годинний міжнародній гонці електромобілів

Українська команда EcoFactor взяла участь в міжнародних гонках електромобілів Eco Grand Prix серії GERMANY 24H і здобула перемогу.

Як розповіли організатори турніру, команду EcoFactor очолив її засновник Сергій Вельчев, а також активіст EV-спільноти Юрій Арабаджи, українські бізнесмени Руслан Скулімовскій і Олександр Дем’ян. Олександр був відповідальний за коригування стратегії і розрахунки, Юрій відповідав за роботу на піт-стопі.

У підсумку в загальному заліку час в управлінні автомобілем розподілилося серед пілотів команди наступним чином: Сергій Вельчев – о 8:00, Олександр Дем’ян – 7:30, Руслан Скулімовскій – 3:00. Українські пілоти пройшли 488 кіл з чотирма піт-стопами на електромобілі Tesla Model 3.
Відзначимо, що автогонки Eco Grand Prix пройшли 29-30 листопада 2019 року на автодромі Motorsport Arena Oschersleben в Німеччині. В цьому році в змаганні взяли участь 43 європейські команди на електромобілях Jaguar I-Pace, Tesla Model S, Kia e-Niro, Hyundai Ioniq, Volkswagen e-Golf, Mitsubishi i-MiEV, KIA Soul E, Opel Corsa-e, Tesla Roadster , Tesla Model 3, Renault Zoe.

Перейти до вмісту