Ви тут:
PROвсе Суспільство 

5 продуктів, які зменшують апетит, – назвали дієтологи

5 продуктів, які зменшують апетит, – назвали дієтологи

Менше їсти і худнути і при цьому не відчувати голоду? Спробуйте ці кілька перевірених способів знизити апетит: вони абсолютно безпечні і дуже ефективні, пише ukrhealth.net

Гострий перець

Гостра їжа – природний пригнічувач апетиту. Капсаїцин, якого багато в гострому перці, допомагає знизити апетит і в підсумку за обідом ви з’їсте менше.

Свіжа м’ята

М’яту можна навіть не їсти – достатньо одного аромату. Учасники одного дослідження протягом п’яти днів кожні дві години протягом п’яти хвилин вдихали аромат свіжої м’яти. У підсумку протягом тижня вони споживали на 1800 калорій менше і відзначали істотне зниження почуття голоду. Так що якщо ви хочете природно і непомітно знизити щоденну норму калорій, просто нюхайте м’яту перед їжею.

Насіння чіа

Як і всякі продукти, багаті клітковиною, насіння чіа допомагає нам швидше насичуватися і притупить відчуття голоду. Це маленьке насіння, потрапивши в шлунок, збільшується в розмірі в 10 разів і швидко заповнює обсяг, завдяки чому ми відчуваємо себе ситими. Додавайте чіа в йогурт або вівсянку і навіть тісто для млинців – і худніть.

Яблука

Пектин, розчинна клітковина і вода — всі ці корисні речовини, яких багато в яблуках, допомагають нам швидше насичуватися і менше відчувати голод. Так що старе правило: з’їж яблуко, якщо голодний — і правда працює.

Вода

Ще одне просте правило: перед кожним прийомом їжі випийте склянку води — і неодмінно повільними ковтками. І зовсім добре, якщо вода буде не просто холодною, а крижаною: тоді організму доведеться затратити додаткові калорії і велика частина з’їденого піде в енергію, а не в «запас».

Перейти до вмісту