Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У медцентрі “Нові Санжари” евакуйовані забезпечені всім необхідним, – Олег Синєгубов

У медцентрі “Нові Санжари” евакуйовані забезпечені всім необхідним, – Олег Синєгубов

21 лютого народний депутат України Костянтин Касай з головою Полтавської ОДА Олегом Синєгубовим передали солодощі, солодкі напої та іграшки евакуйованим українцям, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах та переконалися, що в них все добре.

“Ми постійно комунікуємо з ними, вони повідомили про деякі дрібниці, яких їм не вистачало і ми їм їх передали. Зараз працюємо над забезпеченням у санаторії безкоштовного інтернету. Місцевому населенню та мешканцям Полтавської області наразі нічого не загрожує. До нас звертається дуже багато установ, підприємців, організацій із пропозиціями надати гуманітарну допомогу. Люди у медцентрі «Нові Санжари» забезпечені абсолютно всім. Якщо щось додатково постачається, це лише для того, щоб зробити їхнє перебування комфортнішим, щоб вони провели ці 14 днів обсервації, не відчуваючи жодних потреб”, – зазначив під час брифінгу Олег Синєгубов.

“На даний час у санаторії перебуває 102 людини, які знаходяться під охороною 60 працівників Нацполіції та 300 – Нацгвардії.  Всі держави, які евакуювали своїх громадян з Китаю, допомагали їм. Маю надію, що з часом кожен українець пишатиметься своєю державою і знатиме, що вона в будь-який час та за будь-яких умов надасть йому допомогу”, – повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

“За станом здоров’я евакуйованих українців постійно ведеться спостереження. Стан здоров’я в них задовільний. Дотримуються санітарно-епідемічні заходи, очищення стічних вод запущено. Загрози з епідемічної безпеки немає. В масках не потрібно ходити всюди”, – розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Та нагадав про правила користування засобами індивідуального захисту.

Олег Синєгубов поспілкувався з мешканцями Нових Санжар та надав відповіді на їхні запитання.

“Евакуйовані українці у Китаї пройшли карантин, сюди вони приїхали на період, саме обсервації. Ці люди не хворі. Це додатковий захід, який допоможе нам усім остаточно переконатися, що вони не інфіковані. Щодо вчорашніх заворушень, то не потрібно на цьому загострювати увагу. Потрібно, щоб всі поважали одне одного”, – зазначив Олег Синєгубов.

У районній лікарні працює кабінет лікувально-консультативної допомоги. Мешканці району з ознаками респіраторної інфекції можуть там отримати консультацію фахівців лікарні та обласних закладів охорони здоров’я, за потреби – психолога.

Олег Синєгубов особисто перевірив роботу цього кабінету та наявність масок в аптеках.

Перейти до вмісту