Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині своєчасно розпочали виплату разової грошової допомоги до 5 травня

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 лютого 2020 року № 112 «Деякі питання виплати у 2020 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» в поточному році визначені наступні розміри.

Про це повідомила директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Людмила Корнієнко.

Зокрема:
1) особам з інвалідністю внаслідок війни:
І група – 4120 гривень;
ІІ група – 3640 гривень;
ІІІ група – 3160 гривень;
2) учасникам бойових дій – 1390 гривень;
3) членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни – 900 гривень;
4) учасникам війни – 570 гривень.

Органами соціального захисту населення проведена робота щодо формування списків осіб, які визначені постановою Кабінету Міністрів України.

Робота по нарахуванню та формуванню відомостей для проведення виплати Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області проведена без залучення вказаних пільгових категорій населення.

З державного бюджету в область 06.04.2020 року надійшли кошти для проведення виплати на загальну суму 55, 4 млн грн.

07.04.2020 року зазначені кошти перераховані на поштові відділення та банківські установи 39 тис. ветеранам війни.

Ветеранам війни, які одержують пенсії через банківські установи буде проведена виплата 8-9 квітня шляхом зарахування коштів на їх поточні рахунки в банку.

Іншим ветеранам війни виплата допомоги буде проведена через поштові відділення АТ «Укрпошта» за місцем їх проживання до 25 квітня поточного року.

На рівні Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації і Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області щоденно проводиться моніторинг щодо забезпечення виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня .

Телефон для довідок – «гаряча» телефонна лінія Департаменту: 0-800- 50-06-20.

Перейти до вмісту