Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині після карантину планують проведення фестивалів

Якщо з 22 червня в Україні дозволять проводити масові заходи під відкритим небом, на Полтавщині планують провести свята й фестивалі, які мали б відбутись навесні.

Про це повідомила т.в.о директора Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Ірина Удовиченко на засіданні постійної комісії Полтавської облради з питань освіти, науки та культури 25 травня.

“Виникла певна економія коштів через ті заходи, які не вдалось провести через карантин. Кошти з 1 червня і до кінця року на заходи, які планували провести, залишились в бюджеті. Якщо дозволять з 22 червня проводити масові заходи під відкритим небом, ми плануємо “Купальські ігри на батьківщині Миколи Гоголя” у Гоголевому, свято у Диканці та марш-парад перенесли на вересень. Плануємо проведення і Гелон-фесту”, – зазначила Ірина Удовиченко.

Нагадаємо, етнофестиваль Гелон-фест запланований на 12-13 серпня. Марш-парад духових оркестрів мав відбутись 10 травня у Полтаві, обласне свято “Пісні Бузкового гаю” – на 16 травня. Свято “Купальські ігри на батьківщині Миколи Гоголя” заплановане на 6 липня.

Також варто зазначити, що в Україні продовжили до 22 червня загальнонаціональний карантин, який є адаптивним — додесять днів планується перехід до наступного етапу з певними послабленнями карантинних обмежень.

Перейти до вмісту