Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До жовтня на Миргородщині планують завершити будівництво футбольного поля та амбулаторії

Перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін із робочим візитом відвідав Миргородський район.

Побував на будівельних майданчиках, де на різних стадіях тривають роботи за програмою Президента «Велике будівництво».

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

В активній фазі – спорудження футбольного поля (100 на 60 м) зі штучним покриттям та глядацькими трибунами на 2 тисячі осіб на стадіоні «Старт» у Миргороді. Вже виконані земляні роботи, завозиться пісок та щебінь, на черзі утрамбування ґрунту та настил штучної трави.

 

«Гроші на будівництво поля місцевий бюджет уже спрямував (50%), залишилося діждатися державну субвенцію на соціально-економічний розвиток. Якщо не буде затримок із фінансуванням, підрядники обіцяють завершити роботи до жовтня», – розповів Дмитро Лунін.

На другому об’єкті «Великого будівництва» в Миргороді роботи ще не розпочали. Реконструкцію приймального відділення Миргородської ЦРЛ почнуть тільки після виготовлення проєктно-кошторисної документації.

«Дуже важливо зробити проєкт якомога швидше, адже до кінця літа держава надає для оновлених приймальних відділень дороговартісне обладнання – КТ, апарат УЗД, ангіограф. Іншої можливості закупити його може й не бути, тому треба приводити у відповідність до сучасних норм і самі приймальні відділення, – наголосив перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації.– Вже всі сім приймальних відділень медзакладів Полтавщини мають проєкти і готові до реконструкцій, крім Миргородської ЦРЛ».

Також Дмитро Лунін побував на будівництві амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Петрівці Миргородського району. Вона буде обслуговувати населення трьох сільських рад. Крім кабінетів сімейних лікарів, у амбулаторії планують проводити прийом стоматолога. Тут також буде житло для медиків.

Уже виконано спорудження фундаменту, зовнішніх стін, покрівлі. Нині підрядники проводять благоустрій території, будують стоянку та облаштовують місце для відпочинку пацієнтів. Далі по плану – прокладання мереж та внутрішнє оздоблення будівлі. До жовтня 2020 року планують завершити будівельні роботи та розпочати встановлення обладнання.

Перейти до вмісту