Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Журналiстiв Полтавщини привiтали з професiйним святом

У Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського відбулися урочистості з нагоди Дня журналіста.

Участь у них взяли представники влади, члени Національної спілки журналістів України, працівники газет, інтернет-видань, радіо й телебачення, власні кореспонденти всеукраїнських видань. Традиційно розпочалося святкування із привітань та подарунків.

Привітав медійників голова ОДА Олег Синєгубов.

«Радий бути серед вас, серед професіоналів та фахівців. Ми з вами пройшли не одне випробування. І ви завжди були поряд. У всіх викликах, які випадають правоохоронцям, ви також стоїте поряд. Професія журналіста  нелегка. Часто порушується питання щодо дотримання ваших професійних прав.  На Полтавщині порушено близько 10 кримінальних проваджень. Робимо все, щоб вони дійшли свого логічного завершення, і винні  понесли покарання. Хочу побажати вам лише гарних новин та позитивних інформаційних приводів. Зі святом», – зазначив Олег Синєгубов.

Представникам ЗМІ регіону голова вручив почесні грамоти та подяки облдержадміністрації.  Отримали подяки та дипломи журналісти й від обласної ради, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА й НСЖУ.

«Дякуємо вам за довіру. Ви довіряєте нам, а ми вам. І як показують рейтинги, громада нашої області довіряє місцевим ЗМІ. А це говорить про те, що ви встигаєте за подіями та оперативно інформуєте людей. Хочу, щоб у вас було побільше позитивних новин, а ваші об’єктиви були направлені на гарні новини. Бажаю вам творчих успіхів. Нехай у вашому житті все буде добре», – сказала директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко.

Вручили грошові сертифікати та дипломи й лауреатам обласного конкурсу журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади – шлях до сталого розвитку громад».

«З дитинства дивився на журналістів і їм заздрив. І коли ближче познайомився з медійниками, зрозумів, наскільки це цікаві люди. Вони розуміються на всіх сферах життя. Бажаю вам різних інсайдів. Щоб влада відкликалася на ваші дзвінки з першого гудка та давала правдиву інформацію. Хочеться ділитися з вами позитивом та гарними новинами. І є така думка, щоб ви побували в нашій шкірі, а ми у вашій. Хочу побажати здоров’я, миру, добробуту», – сказав заступник голови обласної ради Анатолій Ханко.

Переможці цьогорічного конкурсу «Журналіст року»

«Кращий телевізійний матеріал»:
– Анатолій Васевич – редактор регіональний телеканалу «Центральний»;
– зразковий художній колектив гурток «Юний журналіст» (керівник – Ірина Синягівська).

«Кращий радіоматеріал»:
– Олександр Бобошко – редактор бюро виробництва регіонального контенту філії ПАТ НСТУ «Полтавська регіональна дирекція «Лтава»;
– Інна Куліш – журналіст бюро виробництва регіонального контенту філії ПАТ НСТУ «Полтавська регіональна дирекція «Лтава».

«Краща публікація в друкованому ЗМІ»:
– Анатолій Мішин – фрілансер газети «Зоря Полтавщини»;
– Тетяна Красельникова – журналіст ПП «Кременчуцька газета».

«Краща публікація в інтернет-виданні»:
– Вікторія Жиженкова – журналіст ОКІА «Новини Полтавщини»;
– Ганна Волкова – журналіст українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».

«Кращий фоторепортаж»:
– Олег Дубина – фотокореспондент ОКІА «Новини Полтавщини»;
– Юлія Пахалюк – адміністратор фейсбук-сторінки «Пришибська ОТГ online».

«Кращий дизайн видання»:
– газета «Пирятинські вісті» (головний редактор – Оксана Бондаренко);
– обласна газета «Село Полтавське» (головний редактор – Лариса Коба).

Фото Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА

 

Перейти до вмісту