Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавщина ввійшла в трійку областей, де зафіксована найменша кількість хворих на COVID-19

Найменша кількість активних хворих на 100 тис. населення, відповідно і найменший ризик інфікування зафіксовано в Луганській (0,9), Херсонській (1,5), Полтавській (1,7), Дніпропетровській (2,8), Сумській (3,7) та Запорізькій (5,0) областях.

Про це повідомив головний  санітарний лікар Віктор Ляшко.

4 дні поспіль в Україні кількість активних хворих менша ніж кількість завершених випадків (люди, які одужали + померлі). Станом на 13 липня відсоток завершених випадків – 51,5%.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, таких результатів в регіоні досягли завдяки спільним та скоординованим діям місцевої влади, бізнесу та волонтерів. 

«Полтавська область має один із найнижчих показників захворюваності по Україні. Такої успішності досягли завдяки рішучості та ефективності керівництва області та органів місцевого самоврядування й допомоги бізнесу. З перших днів поширення COVID-19 в регіоні було запроваджено карантин. Завдяки жорстким мірам, які були введені та дотримання їх громадянами, нам вдалося призупинити розповсюдження інфекції», – сказав Олег Синєгубов. 

Очільник області наголосив, що розслаблятися рано. Коронавірус не зник. Поки що в регіоні  діє адаптивний карантин. Тому носіння масок, миття рук і соціальна дистанція, як би важко не було, поки залишаються.

Перейти до вмісту