Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Чому небезпечно ходити по будинку босоніж, – пояснили медики

За підсумками періоду самоізоляції багато людей з подивом виявили, що розучилися ходити. Для того, щоб не втомлюватися після прогулянок помірної тривалості, потрібно правильно підбирати взуття – каже лікар-рефлексотерапевт, вертеброневролог, мануальний терапевт Андрій Кабичкін.

Про це пише lenta.ua

“Якщо підошва взуття занадто плоска або занадто жорстка, то під час ходьби можуть бути небажані удари п’ятою об землю. Це може бути причиною п’яткової шпори, яка часто розвивається після 35-40 років. Захворювання, відоме як п’яткова шпора, являє собою запалення в місці прикріплення фасції “, – сказав Кабичкін, зазначивши, що побоювання викликає і взуття на товстій шкіряній підошві, яке не справляється з амортизацією навантаження на склепіння стопи і п’яту.

П’яткова шпора, як зазначив Кабичкін, піддається лікуванню, але для цього може знадобитися хірургічне втручання. Крім взуття на тонкої подошві, небезпеку становить і взуття на високих підборах, яке теж не пом’якшує ударне навантаження. Проблеми з п’ятами можна отримати навіть в результаті ходьби босоніж – наприклад, якщо у вас вдома занадто тверда підлога.

“Якщо у вас вдома паркет – то це добре, тому що деревина не провокує таких проблем. Але якщо ламінат, керамограніт або плитка, то краще носити тапочки. Але не плоскі – стопа повинна перекочуватися при ходьбі. Особливо це важливо для людей з цукровим діабетом “, – пояснив лікар.

фото Freepik

Перейти до вмісту