Ви тут:
здоров’я Медицина Суспільство 

COVID-19: Як забезпечити безпечну роботу в офісі

Під час карантину для багатьох стала буденністю робота з дому. Проте не завжди є можливість працювати віддалено. У такому разі офіси мають бути безпечним середовищем для тих, хто там працює.

Роботодавці та працівники мають дотримуватися певних правил, щоб усі залишалися здоровими й продовжували роботу.

– Співробітники, які почуваються зле, повинні залишатися вдома й не повертатися в офіс, поки їм не дозволять лікарі. Також не можна виходити на роботу тим, в кого вдома є хворий на COVID-19 член сім’ї. Так само слід потурбуватися про вразливих працівників і залишити вдома вагітних, осіб старшого віку, людей із хронічними хворобами.

– Існує великий ризик заразитися від людини, поряд із якою ви сидите тривалий час. Тому дистанціювання має стати непорушним правилом для офісів: не менше 2 м між працівниками. Можна зробити розмітку стрічкою чи фарбою, розвісити письмові нагадування, встановити прозорі екрани між робочими місцями.

– Слід дезінфікувати поверхні, яких торкається багато людей, а також мити чи дезінфікувати руки після контакту з такими поверхнями. Нагадувати про це працівникам за допомогою плакатів. Роботодавець має забезпечити офіс проточною водою, милом, паперовими рушниками та антисептиками.

– У всіх приміщеннях повинна бути хороша вентиляція.

– Рекомендується носити в офісах немедичні маски, оскільки вони затримують краплинки вологи, які можуть переносити вірус. Найважливіше робити це в місцях, де складно дотримуватися дистанції.

Перейти до вмісту