Ви тут:
Оголошення Полтавщина Сільське господарство Суспільство 

На Полтавщині стартувала Програма з аграрного і сільськогосподарського розвитку

На Полтавщині розпочала роботу п’ятирічна Програма з аграрного і сільськогосподарського розвитку (АГРО). Вона фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл.

Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Мета Програми АГРО – прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств, які успішно інтегруватимуться в конкурентні українські та міжнародні ринки. 

Програма включає три складові:

1. Покращення продуктивності та доступу до ринків у цільових ланцюгах доданої вартості шляхом реалізації таких завдань: сприяння використанню високоякісної сировини/матеріалів та передових технологій виробництва; покращення інфраструктури післяврожайної обробки, зберігання та переробки; розширення доступу до ринків збуту.

2. Вдосконалення функцій підтримки шляхом: покращення доступу до ефективної та доступної інтеграції; покращення доступу до джерел фінансування; вдосконалення послуг у секторі.

3. Вдосконалення нормативно-правової бази в аграрному секторі внаслідок підвищення сприятливості національного та місцевого бізнес-середовища.

Більше інформації про Програму АГРО можна знайти на сторінці у Facebook.

Програма АГРО запрошує до співпраці представників органів державної та місцевої влади, громадського сектору, товаровиробників та об’єднань у Полтавській області, які прагнуть розвивати та покращувати ринкову інфраструктуру задля нарощування доданої вартості сільськогосподарської продукції, створення робочих місць, зокрема несільськогосподарського напрямку, підвищення доходів та покращення якості життя у громадах.

На даному етапі Програма АГРО шукає партнерів у сфері виробництва плодоовочевої та ягідної, молочної та м’ясної продукції, аквакультури, кондитерських виробів і окремих продуктів харчування.

Реєстрація доступна за посиланнями:

  • для виробників плодоовочевої та ягідної продукції https://bit.ly/3f8mREI;
  • для виробників м’ясо-молочної продукції https://bit.ly/3fjCJUZ;
  • для виробників кондитерських виробів і окремих продуктів харчування https://bit.ly/2ZVnNWO;
  • для виробників у секторі аквакультури https://bit.ly/2B6alab.

Термін подання заявок – до 15 серпня.

Перейти до вмісту