Ви тут:
Спорт Суспільство 

Рейтинг УЄФА: Україна випередила Нідерланди й гарантувала собі дев’яте місце

Перемога «Шахтаря» над «Базелем» (4:1) у Лізі Європи дозволила Україні заробити для таблиці коефіцієнтів УЄФА ще чотири очки.

Як розповіли в УАФ, три пункти гірники отримали за перемогу (на етапах з одного матчу в основній сітці саме стільки дають після зміни схеми калькуляції у зв’язку з пандемією). Ще один бонус «Шахтар» заробив за вихід до півфіналу. У сумі до скарбнички України додалося минулого вівторка 0,8 бала. Минулого тижня перемога донеччан над «Вольфсбургом» додала асоціації три очки або 0,6 бала (з бонусом за путівку до чвертьфіналу).

Загалом у поточному сезоні в активі «Шахтаря» 21 пункт, «Динамо» має 6,5, у «Зорі» — 4, «Олександріі» — 3, «Маріуполя» — 0,5. Отже, на рахунку наразі 35 очок або 7,0 бала. Після останнього успіху гірників Україна випередила Нідерланди й піднялася на 9-ту позицію в таблиці. На ній вона у цьому циклі й залишиться.

Нагадаємо, що після реформи єврокубків і впровадження з 2021 року третього турніру дев’ята асоціація в таблиці коефіцієнтів УЄФА матиме єврокубкову квоту з п’яти клубів: двох — у Лізі чемпіонів (одного — у груповому раунді, одного — у третьому кваліфікаційному), одного — у Лізі Європи (у плей-офф раунді) та двох — у Лізі конференцій УЄФА (одного — у третьому кваліфікаційному раунді й одного — у другому кваліфікаційному).

Ця таблиця формує представництво на єврокубковий сезон-2021/2022.

Перейти до вмісту