Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

COVID-19: у Києві деякі лікарні заповнені на понад 100%

У медзакладах Києва місця для хворих на коронавірус заповнені на понад 77%, проте деякі заповнені більш, ніж на 100%.

Про це на брифінгу скав мер Києва Віталій Кличко, передає Еспресо.

“Заповненість ліжок у комунальних медзакладах сьогодні – понад 77%. Хочу підкреслити, що деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на коронавірус киян, вже заповнені. Деякі навіть більше ніж на 100%”, – зазначив Кличко.

За словами мера, у міській лікарні №3 заповненість становить 110%.

“Наприклад, міська лікарня №3, де я побував учора ввечері. Там лікарі кажуть, що працюють уже на 110 відсотків від потужності, тобто додали ще ліжка до підготовлених раніше, щоб приймати пацієнтів, яких привозить швидка”, – зауважив Кличко.

Він наголосив, що ситуація в Києві із захворюваністю дуже складна.

“У місті є підготовлені вільні місця в пологових будинках і в дитячих лікарнях, а більшість інших медзакладів, що приймають хворих на коронавірус, заповнені”, – сказав Віталій Кличко.

Кличка додав, з огляду на вказану ситуацію місто продовжує шукати можливості і готувати додаткові ліжка.

“Приймати пацієнтів із COVID-19 готуються, зокрема, в протитуберкульозному диспансері. Там сьогодні ремонтують систему подачі кисню, облаштовують ліжка і вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірус. А міський госпіталь ветеранів війни сьогодні приймає пацієнтів інших профілів – зокрема, терапевтичного та неврологічного, яких наразі не можуть приймати інші медзаклади, де звільнили чи звільняють ліжка, щоб лікувати хворих на коронавірус”, – повідомив Кличко.

Перейти до вмісту