Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині завершився Всеукраїнський військово-патріотичний табір “Діброва”

На базі Новоселівської громади Полтавського району відбувся Всеукраїнський військово-патріотичний табір «Діброва». 50 учасників табору пройшли десятиденний курс підготовки.

Урочисте закриття польового збору військово-патріотичних клубів «Штурм», «Штурм-2» та ГО «Дерево життя» стало знаковою подією не тільки для його учасників. Привітати цього дня школярів завітали керівництво громади, представники військових частин гарнізону, ветерани війни на Сході України, пише armyinform.

“Лише кілька місяців знадобилося для втілення в життя ідеї створення осередку військово-патріотичного виховання молоді — від планів до реальних результатів, — розповів одиніз авторів проєкту, учасник бойових дій на Сході Віктор Боровко. — Пропозиція ветеранів створити польовий табір «Діброва» для школярів нашої територіальної громади була схвалена її керівництвом. А в подальшому на його базі планується створити Всеукраїнський центр військово-патріотичного виховання. І передвісником реалізації цих планів стало те, що участь у нинішньому табірному зборі взяли представники шести громад області”.

У стислі терміни було вирішено питання облаштування території лісового масиву, створення необхідної інфраструктури, організації харчування та підготовки методичної бази.

До програми польового збору включені заняття з тактики, топографії, інженерної та медичної підготовки, військово-спортивні змагання тощо. Під керівництвом досвідчених інструкторів школярі вчилися долати водні перешкоди, виживати в екстремальних умовах, володіти стрілецькою зброєю та евакуювати поранених.

“Табірний збір став не тільки осередком підготовки майбутніх захисників України, а й морально-психологічної релаксації наших ветеранів,—зазначив тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара Полтавського районного ТЦК і СП підполковник Олександр Логвиненко.— Це яскравий приклад того, що рани виліковує не тільки час та медицина, а й живе спілкування з дитячою аудиторією. Саме для хлопчаків та дівчат бойовий і життєвий досвід учасників бойових дій є прикладом для наслідування”.

Усі учасники були заохочені від імені керівництва громади, командування гарнізону та депутатів обласної ради. До почесних грамот, медалей та кубків переможцям військово-спортивних змагань додались і незабутні враження від сюрпризу, який зробили учасникам та гостям заходу вертолітники окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Поблизу табору здійснив посадку бойовий вертоліт.

“Спочатку було трішки незвично і навіть лячно,— поділилась своїми враженнями десятирічна школярка Альбіна Крупська. — Але бажання подолати труднощі та навчитись потрібним у житті речам перемогло, і я із задоволенням пройшла курс табірного збору. Навіть стала переможницею у змаганнях з парашутно-десантної підготовки. А головне — знайшла нових друзів і добрих наставників. На наступний рік не тільки приїду сюди знову, а й запрошу всіх своїх однокласників”.

Фото: armyinform

Перейти до вмісту