Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Чи будуть вимагати від школярів щеплення проти COVID-19: відповідь МОН

Чи будуть вимагати від школярів щеплення проти COVID-19: відповідь МОН

Якщо Міністерство охорони здоров’я запровадить обов’язкове щеплення школярів проти коронавірусної інфекції, Міністерство освіти і науки слідуватиме відповідним протоколам.

Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel розповів начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

Відповідаючи на ремарку про те, що школярі і деякі батьки є невакцинованими й, відповідно, можуть становити загрозу з точки зору поширення вірусу,Кононенко визнав, що це дійсно проблема.

“Я можу коментувати це не як представник Міністерства освіти, а як громадянин. Звичайно, така проблема є”, – сказав він.

За його словами, якщо в МОЗ ухвалять рішення про обов’язкову вакцинацію дітей шкільного віку, а не лише за медичними показаннями, в МОН будуть неухильно виконувати його й вимагати щеплення.

“Наразі розглядається питання щодо вакцинації дітей від 5 років. Але це суто медичні показання. Ми будемо слідувати тим протоколам, які буде затверджувати Міністерство охорони здоров’я”, – сказав Кононенко.

За інформацією чиновника, на сьогоднішній день відсоток невакцинованих працівників в школах мінімальний.

“Ситуація наразі виглядає досить оптимістично. У нас лише 2,33% працівників закладів загальної середньої освіти не вакциновані. Повною дозою вакциновані 92,87% освітян”, – повідомив він.

Нагадаємо, Полтавщина на першому місці в Україні за кількістю вакцинованих проти COVID-19 педпрацівників. 

Перейти до вмісту