Ви тут:
Суспільство Україна 

За кібератакою на урядові сайти України стоїть Росія, – Мінцифри

За кібератакою на урядові сайти України стоїть Росія, – Мінцифри

Держспецзв’язку разом із СБУ та Кіберполіцією продовжує розслідувати кібератаку на сайти органів державної влади, що сталась в ніч з 13 на 14 січня. 

За даними Мінцифри, всі докази вказують на те, що за кібератакою стоїть Росія. Москва продовжує вести гібридну війну та активно нарощує сили в інформаційному та кіберпросторах. 

“Найчастіше кібервійська Росії працюють проти США та України, намагаючись за допомогою технологій похитнути політичну ситуацію. Остання кібератака — один із проявів гібридної війни Росії проти України, яка триває з 2014 року. Її ціль — не тільки залякати суспільство. А дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору та підірвавши довіру до влади з боку українців. Цього вони можуть досягти, вкинувши в інфопростір фейки про вразливість критичної інформаційної інфраструктури та про “злив” персональних даних українців”, – повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Варто зазначити, що “Дія” не зберігає персональні дані українців. Усі вони розміщені у відповідних реєстрах, які надійно захищені. Застосунок є тільки “мостом” між інформацією з держреєстрів та користувачем.

“Тому закликаємо українців не піддаватися паніці. Усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити нібито персональні дані є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року”, – йдеться у повідомленні. 

Перейти до вмісту