Ви тут:
Суспільство Україна 

Примушення України до миру у війні з рф є поганою ідеєю, – The Economist

Війна в Україні триває вже четвертий місяць. Наразі настав момент для того, аби Захід продемонстрував єдність та безпрецедентну підтримку Україні, а не боязкі поради.

Про це йдеться в матеріалі британського тижневика The Economist.

Хоча досі потік зброї із Заходу збільшується, а американський Конгрес щойно схвалив пакет допомоги у розмірі 40 млрд доларів, все частіше лунають розмови про необхідність розглянути можливість припинення вогню та мирних переговорів. Дехто натякає, що війна закінчиться швидше, якщо Путіну запропонувати якийсь вихід, який би дозволив йому не осоромитися перед російською аудиторією.

Видання пише, що аргументи на користь цього рішення звучать привабливо: ніхто не хоче нескінченної війни. Якнайшвидше її завершення врятує чимало людських життів і те, що залишилося від економіки України, не кажучи вже про пом’якшення світової продовольчої кризи. Однак наївно думати, що Путін готовий забезпечити довгостроковий мир.

Читайте також: На війні загинуло понад 50 українських спортсменів, – Гутцайт

У статті зазначається, що президент Зеленський має цілковиту рацію, коли закликає західних союзників, як вони неодноразово робили із самого початку конфлікту, надіслати більше якісної зброї, щоб його країна могла дати відсіч загарбникам. Водночас він висловив свою стурбованість тим, що Захід досі не виступає єдиним ядром у своїй підтримці України.

На світ чекає велика небезпека, якщо агресія Путіна буде винагороджена; тобто, якщо йому вдасться зберегти захоплені ним землі.

Перейти до вмісту