Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці прийняли Програму нового будівництва теплогенеруючих потужностей лівобережної частини міста

20 травня на позачерговому засіданні Кременчуцької міської ради прийняли Програму нового будівництва теплогенеруючих потужностей лівобережної частини міста Кременчука на 2022-2023 роки.

Джерело: міський голова Кременчука Віталій Малецький

“Кременчуцька ТЕЦ, яка забезпечувала теплом і гарячою водою 180 тисяч мешканців міста та 1500 юридичних осіб, зруйнована ракетними ударами росіян. Саме тому виникла необхідність диверсифікувати систему теплозабезпечення міста.

Програма розрахована на 2022-23 роки і передбачає будівництво трьох котелень у різних мікрорайонах міста та автоматизованої газорозподільчої станції. Загальна потужність кателень становитиме не менше 250 МВт/год, що повністю задовольнить потреби лівобережної частини міста в тепловій енергії.

Хоча повне завершення проекту заплановано на 2023 рік, роботи планується виконати таким чином, щоб до початку зими мати рівень генерації потужностей для достатньої температури теплоносія в мережах міста.

Розрахункова вартість всього проекту становить 2 344 млн. грн. Передбачається фінансування за рахунок державного, обласного та міського бюджетів, а також за рахунок коштів інвесторів, міжнародних грантів тощо. Міська рада своїм рішенням виділила кошти на розробку проєкту будівництва трьох котелень”, – повідомив Малецький.

Перейти до вмісту