Ви тут:
Спорт Суспільство 

Українка Терлюга здобула “золото” чемпіонату Європи з карате

Україна здобула ще одну медаль на чемпіонаті Європи-2022 з карате, що триває в турецькому Ґазіантепі. Раніше по “бронзі” команді принесли Аніта Серьогіна та Різван Талібов. Третю ж медаль завоювала віцечемпіонка Олімпійських ігор Анжеліка Терлюга, що стала єдиною українкою, якій вдалося пробитися до “золотого” фіналу.

Джерело: Суспільне спорт

Терлюга змагалася в категорії до 55 кг. На шляху до сутички за титул чемпіонки Європи каратистка розгромила іспанку Карлоту Фернандес (9:0) і здолала хорватку Ему Сґарделлі (3:1), а у чвертьфіналі не залишила шансів азербайджанці Мадіні Садіґовій (8:0).

Особисту медаль на цьому чемпіонаті Анжеліка гарантувала завдяки перемозі у півфіналі, в якому вона впоралася з італійкою Веронікою Брунорі – 2:1.

У битві за “золото” Терлюга зустрілася із давньою суперницею, олімпійською чемпіонкою Івет Горановою. Саме цій болгарці українка поступилася у фіналі Олімпіади-2020, фіналі Європейських ігор-2019 та на двох чемпіонатах світу: у другому раунді-2018 і чвертьфіналі-2021. Українка ще ніколи не вигравала в Горанової на великих турнірах.

Цього разу переможницею сутички вперше на такому рівні стала Терлюга. Попри те, що першою в рахунку повела болгарка, українська каратистка перейняла ініціативу й перемогла з рахунком 11:3.

Перейти до вмісту