Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавська обласна філармонія щотижня проводить безкоштовні концерти

Щотижня колективи й артисти Полтавської обласної філармонії проводять безкоштовні концерти. Артисти побували вже у 37 громадах області.

Про це повідомили у Полтавській ОВА.

Скрипалька Лідія Сінгіна з камерного оркестру філармонії пережила евакуацію в 2014 році. До Полтави приїхала з Макіївки. Відтоді працює в філармонії.

“Ми допомагаємо людям пережитими біль і смуток, їздимо до переселенців, крім того колектив бере участь у благодійній діяльності. Ми більш граємо сучасні українські хіти, керівник оркестру виконав оранждування славнозвісної “Стефанії”, яка зараз іде “на ура”. Глядачі дуже добре нас приймають, наші концерти – це віддушина для них”, – розповіла Лідія Сінгіна. 

За півроку артисти філармонії провели понад 130 концертів. Щоразу оновлюють репертуар. Артисти виконують різні пісні: від патріотичних – до ліричних. 

Днями виступили у Чутовому. Директор місцевого краєзнавчого музею Галина Бафталовська наголосила, що люди скучили за приємними емоціями.

“Від початку війни люди зажаті, зразу боялися проводити будь-які заходи. Але тепер зрозуміли, що треба проводити концерти на підтримку ЗСУ. І люди прийдуть, поспілкуються та відпочинуть душею, і зроблять внесок на підтримку воїнів”, – додала Галина Бафталовська. 

Фото: Полтавська ОВА

Перейти до вмісту