Розмір тексту

Помічник дільничного міліціонера взяв 2000 грн хабара, втік до «ЛНР» і був заочно засуджений до 3 років в’язниці

Кременчуцький суд заочно призначив 3 роки ув’язнення помічнику дільничного міліціонера, який взяв 2 000 грн хабара і втік до Луганська

Крюківський райсуд Кременчука виніс вирок 24-річному помічнику дільничного міліціонера Василя Полянського, який більше 2 років тому попався на хабарі. 8 вересня суддя Андрій Степура засудив його до 3 років ув’язнення. Колишній правоохоронець зараз перебуває на території так званої «ЛНР», тому покарання визначено заочно. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, помічника дільничного інспектора міліції Крюківського ВМ Кременчуцького МВ УМВС України в Полтавській області Василя Полянського затримали 14 травня 2015 року. За 5 днів до цього, 9 травня, у дворі будинку по вул. Червоноармійській, 48 у Кременчуці він натрапив на дівчину, яка збиралася покурити канабіс. Та запропонувала йому «вирішити питання» за 2 000 грн. Василь Полянський погодився, а в якості гарантії забрав наркотики та забрав у дівчини золоті сережки.

За 5 днів міліціонер подзвонив їй і нагадав про «борг». Також він попередив — якщо дівчина не знайде гроші до 14:00 13 травня, то канабісу та сережок вона не побачить. Кошти вона знайшла.

Для передачі хабара Василь Полянський долучив свого родича, який тоді працював у «Маркетопті». Саме прийшов забрати 2 000 грн. Дівчина відмовилася віддавати гроші, бо той не приніс її сережки та вилучений раніше наркотик. Після таких собі «торгів» на місце зустрічі прийшов чоловік із наркотиками та сережками, які віддав власниці, коли та поклала гроші до сумки.

Далі Василь Полянський разом із родичем зайшов до приміщення пункту дільничних інспекторів міліції (1-й поверх будівлі по вул. І. Приходька, 91 у Кременчуці) Вони замкнулися з середини і міліціонер сховав 2 000 грн в ізоляції труби у підвалі. Одразу після цього правоохоронці провели обшук і вилучили хабар. Полянського затримали і оголосили про підозру.

Наступного дня, 15 травня 2015 року, його посадили під домашній арешт. Чекати вироку міліціонер не став і втік. Про його зникнення правоохоронцям стало відомо 27 травня, а 28-го його оголосили у розшук, де він перебуває й досі.

Розшукова картка Розшукова картка на сайті МВС

За місяць правоохоронці дізналися, що Василь Полянський перебуває на непідконтрольній Україні території — у Луганську. Тому решту слідчих та судових дій правоохоронці проводили заочно.

Колишнього міліціонера визнали винним в одержанні службовою особою неправомірної вигоди (за ч.1 ст.368 ККУ). Василю Полянському обрали максимально можливий термін — 3 роки ув’язнення. Початок строку відбування рахуватиметься з того моменту, коли його затримають. Чоловік ще має 30 днів на оскарження вироку.

Крім того, 14 січня 2016 року той же суд призначив покарання і родичу, який виступив посередником у хабарництві. Його оштрафували на 1 700 грн.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему