Розмір тексту

Агентство місцевих доріг замовило проект капремонту кабінету директора та переговорної за 66000 грн

Фото кабінету Олексія Басана для якого 13 серпня замовили проект капремонту
Фото кабінету Олексія Басана для якого 13 серпня замовили проект капремонту

У кабінетах Агентства місцевих доріг Полтавщини проводять ремонт: поки замовили робіт та проектів на 1,7 млн грн

Держпідприємство «Агентство місцевих доріг Полтавської області» було створене у березні 2018 року. На баланс нової установи перейшли дороги місцевого значення, за які з 1 січня перестало нести відповідальність Держагенство автодоріг України.

Агентство розташувалося на вул. Зигіна, 1 — в одній будівлі із Департаментом будівництва, МіА та ЖКГ Полтавської ОДА. Співробітники отримали кабінети і почали роботу.

Трохи більше, ніж за півроку, у листопаді 2018-го ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» замовило ФОП Олександру Сопільняку проект капремонту частини приміщень 1-го поверху адмінбудівлі. За даними ProZorro, коштувало це 78,5 тис. грн.

За два дні після замовлення проекту була підписана угода і на сам капремонт. За 1,3 млн грн його взялося виконувати ТОВ «Добробуд-Інвест». У липні 2019-го ДП «АМД Полтавської області» замовило ще поточний ремонт коридору за 179,4 тис. грн. Виконавець — той самий «Добробуд-Інвест».

Товариство було зареєстроване у Полтаві у квітні 2017-го. Його власник та директор Володимир Прозапас. Фірма працювала, здебільшого, з бюджетними установами у Зінькові. Судячи з інформації ProZorro, зараз вона має 18 контрактів на 4,9 млн грн.

13 серпня, держпідприємство замовило ще один проект капремонту — окремо кабінету директора та переговорної кімнати. Розробка проектно-кошторисної документації обійдеться у 66,5 тис. грн.

Оскільки усі закупівлі допорогові, дізнатися обсяги ремонту та його умови з ProZorro неможливо. Для цього «Полтавщина» звернулася до директора ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексія Басана.

За його словами, ремонті роботи у його кабінеті та переговорній вже йдуть, але після уточнювальних питань почав формулювати речення інакше. Далі він говорив, що ремонт буде проведений після замовлення відповідних робіт і таке інше.

Фото капремонту приміщень ДП «АМД Полтавської області»

Також Олексій Басан надав кілька світлин, зроблених після початку робіт. Судячи з обстановки, фото зняли вже взимку — у холодну пору року. Який саме кабінет зафіксований, директор ДП не відповів, однак видно, що роботи дійсно проводять масштабні.

На сторінках держпідприємства та його керівника у Facebook ми знайшли кілька фотографій, зроблених у кабінеті та переговорній Олексія Басана. Там приміщення мають прийнятний вигляд і зовні не потребують аж капремонту.

Фото кабінетів зі сторінки Олексія Басана та ДП «АМД Полтавської області»

Скільки наразі «Агентство місцевих доріг Полтавської області» сплатило за ремонт приміщень, точно сказати неможливо. Це державне підприємство не оприлюднює в повному обсязі інформацію щодо своїх витрат на Єдиному веб-порталі використання публічних коштів.

Також важко оцінювати і доцільність саме таких сум договорів, адже жодної проектної документації опубліковано не було. Водночас, ми не заперечуємо, що ремонт був дійсно необхідний — лише хочемо з’ясувати, чи коштує він стільки, скільки за нього сплатили.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему