Розмір тексту

У Лохвицькому районі охоронець та мешканці розкрадали газоконденсат — підозрюваних затримали «на гарячому»

СБУ викрила розкрадання конденсату з «Полтавагазвидобування» — підозрюють охоронця та мешканців Лохвицького району

Служба безпеки України блокувала розкрадання на Полтавщині газоконденсату з «Укргазвидобування». Підозрюють, що до злочину причетний охоронець приватної фірми, яку винаймає держпідприємтсво, та мешканці Лохвицького району. Про це повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Лохвицького району організував схему розкрадання газоконденсату з промислових об’єктів АТ «Укргазвидобування». Цей чоловік працює у товаристві з охорони об’єктів нафтогазового комплексу регіону.

Правоохоронці задокументували, що організатор залучив до злочину місцевих мешканців, які систематично крали вуглеводні зі свердловин ГПУ «Полтавагазвидобування». Між учасниками угруповання був чіткий розподіл обов’язків: контрспостереження, крадіжка вуглеводнів та їх транспортування. Викрадену сировину вони продавали мешканцям області для подальшого перероблювання.

Двох зловмисників затримали під час відбору вуглеводнів зі свердловини ГПУ «Полтавагазвидобування». Фігурантам справи оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 ККУ (Крадіжка). Зараз тривають слідчо-оперативні дії та вирішується питання щодо повідомлення про підозру членам угрупування за ч. 5 ст. 185 ККУ. У такому випадку їм загрожуватиме від 7 до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Операцію з викриття та затримання СБУ проводила спільно зі співробітниками Управління поліції охорони в Полтавській області та під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області.

Нагадаємо, у липні також у Лохвицькому районі затримали мікроавтобус із краденим газоконденсатом. До цього злочину можуть бути причетні оператори «Полтавагазвидобування» та охоронної фірми.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему