Розмір тексту

У Полтаві хочуть створити індустріальний парк — вдруге за 3 роки

Кадр з відео: facebook.com/chomy.tak

Після анонсу в 2016 році створити індустріальний парк — це друге оголошення про втілення в життя такого проекту

Зареєстровано проект рішення міськради «Про затвердження комплексу заходів, щодо створення індустріального парку на території м. Полтави та затвердження Концепції його розвитку».

У преамбулі до рішення говориться, що його реалізація створить: нові виробничі потужності з використанням інноваційних технологій та високим рівнем конкурентоспроможності; зменшить безробіття; наситить ринок новою вітчизняною конкурентоспроможною продукцією; збільшить надходження до місцевих бюджетів.

Проект передбачає, що у Полтаві утворять робочу групу з питань створення індустріального парку та розробки Концепції його розвитку. До складу комісії залучать представників депутатських комісій, департаментів, управлінь, відділів, комунальних підприємств та установ виконкому, представників Ради підприємців та громадських організацій.

Управлінню земельних ресурсів до 1 березня 2020 року доручать провести попередній відбір перспективних земельних ділянок під індустріальний парк.

Департамент економіки та інвестицій має визначити галузеву специфіку індустріального парку, визначити цільової групи інвесторів, описати функції, склад і обсяг можливих учасників (резидентів) індустріального парку до 1 квітня 2020 року.

До 1 червня міська рада має розробити і прийняти проект рішення «Про створення Індустріального парку «Полтава» у Полтаві», а також розробити і затвердити відповідну Концепцію розвитку індустріального парку.

Окрім цього міська рада повинна залучити керуючу компанію індустріального парку «Полтава» та підписати з нею відповідний договір.

Проект рішення — є другою заявою міської влади щодо створення індустріального парку. Перший анонс зробив керівник КУ «Інститут розвитку міста» Юрій Левченко у 2016 році:

— Є також складна, але досяжна задача — створення у Полтаві індустріального парку. Повернення до тієї Полтави, яку колись ми називали промисловою. Для прикладу. Соціалістична Європа у свій час розвалила промисловість, але на тих містах вони створили індустріальні парки. В Угорщині на 11 млн населення — 89 індустріальних парків. Працюють на ЄС, наприклад, збирають автомобілі. Тому у німців є стратегія, що виробництва потрібно виносити не в Китай, а створювати і на території України.

Нагадаємо, у Кременчуці в 2016 році не змогли знайти бажаючих керувати індустріальним парком «Центральний».

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему