Розмір тексту

Водій мотоцикла отримав 5 років тюрми через загибель пасажира після ДТП

5 років ув’язнення дали Роману Алєксєєву з села Малі Будища Гадяцького району на Полтавщині. Чоловік 13 серпня 2017 року сів за кермо в нетверезому стані, взяв на заднє сидіння 31-річного знайомого. На автодорозі Малі Будища-Гадяч мотоцикл перекинувся і чоловік, який був позаду, отримав смертельні травми.

7 лютого 2020 року Гадяцький районний суд Полтавської області визнав Романа Алєксєєва винним. Його взяли під варту в залі суду. Призначили покарання 5 років позбавлення волі і позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. 7 лютого 2020 він почав відбувати покарання.

З Єдиного держреєстру судових рішень відомо, що ДТП сталось вночі, через 30 хв після півночі.

Водій у суді не визнав своєї вини. Розповів, що виїхав із села Вельбівка у Малі Будища опівночі. Зупинився в Будищах біля знайомих хлопців. Один із них попросив відвезти його у Гадяч, чоловіки виїхали вдвох до райцентру. Дорогою їх обігнав інший мотоцикл і після цього вони перекинулись. Водій додав, що в результаті ДТП він отримав струс головного мозку, розриви тіла, обличчя, живота, руки та прийшов до свідомості лише у лікарні.

Пасажир мотоцикла від отриманих травм голови помер у лікарні 19 серпня.

У суді свідчив водій другого мотоцикла, який їх обігнав перед ДТП. Він із чоловіками говорив перед тим, як вони перекинулись на дорозі. Зустрівся із ними на зупинці у Малих Будищах.

Алєксєєв зі своїм пасажиром рушили першими, інший мотоцикл — за ними.

«Потім він їх обігнав, але коли піднявся на гору і не побачив позаду світла фар, розвернувся та під’їхав до місця, де лежав мотоцикл. Не побачивши ні водія, ні пасажира, став їх шукати. Водій лежав ближче до узбіччя дороги, щось незрозуміле говорив та був травмований, другого чоловіка він знайшов у кущах, з рота в нього ішла кров. Після цього він викликав швидку допомогу та працівників поліції», — це записано у матеріалах вироку.

Матір загиблого розповіла, що того дня в Малих Будищах був День села. Вони з чоловіком і сином були на святкуванні. Батьки поїхали в Гадяч о 21-й, син залишився на святі. Близько 3-ї ночі їм подзвонили з Гадяцької ЦРЛ та повідомили, що син знаходиться в реанімаційному відділенні з тяжкими травмами після ДТП. Коли вони приїхали до лікарні там знаходився і водій мотоцикла Роман Алєксєєв, якому лікарі надавали медичну допомогу. Через 6 днів її син помер. Матір вимагала в суді суворого покарання для водія, оскільки він не висловив співчуття і матеріально не допоміг.

Водій живе в Малих Будищах, має дитину.

Крім позбавлення волі, з водія мають стягнути 15 тис грн на користь Гадяцької центральної районної лікарні і 1186 грн — на користь держави за витрати на процесуальні витрати і на експертизи.

Олена ЛУЦЕНКО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему