Розмір тексту

Перший заступник голови Полтавської облради Євгеній Холод назвав коронавірус «аферою сторіччя»

Депутат від «Батьківщини» вважає, що пандемія коронавірусу — це планетарна афера сторіччя, яка була задумана неназваними особами, щоб потім нажитися на продажу вакцини

Під час виступів депутатів на 33-й сесії Полтавської ОДА перший заступник голови Полтавської облради Євгеній Холод висловив свою позицію щодо світової пандемії коронавірусу. Представник «Батьківщини» з Кременчука поділився своїм невдоволенням з приводу жорсткого карантину в Україні, який завдав збитків представникам вітчизняного бізнесу.

На його думку, центральна влада бездумно долучилася до штучної істерії з цього приводу, хоча сама пандемія є «аферою сторіччя». Наводимо його виступ дослівно:

— В неділю жінка включила стиральну машину — а звідтіля про коронавірус. Включила фен — про коронавірус. Я вже не кажу про телевізор та все інше. Ви знаєте, я розумію, що мій виступ не вписується в цю істерію, цей шаблон, який, нажаль, захлеснув і нашу державу. І керівництво нашої держави поставило, вибачаюсь, в позу всіх нас, весь бізнес. У вас теж у багатьох є бізнес. Ну, розкажіть як коронавірус для вас? Нормально він пройшов для вас, чи ні? Я до цього був бізнесменом і через декілька місяців ним піду. Так я вам скажу: заборгованість по заробітній платі, на тих підприємствах, де я є засновником, про шо каже декларація, 1,5 млн грн. 300 людей три місяці не отримували зарплату — я нікого не виганяв. Тому що я розумію, що таке для людини втратити зарплату. Але в мене немає в кого спитати. У керівництва держави я не достукаюсь. Тут сидить його представник, президента. А що, бізнесу буде хтось допомагати? Чи людям, яким втратили роботу? По телевізору сказали, що бізнес звільняється на два місяці від землі. На місяць звільнили, на місяць не звільнили. Тобіш, податки платіть, людей не звільняйте. А де брати кошти — ніхто не каже. Тож я запитую: чи потрібно було усю країну заганяти в ті умови. Ми тільки восени зрозуміємо, в яку прірву ми попали. Зараз мінус 300 млрд грн державного бюджету. У нас мінус 50 млн грн за перший квартал. То ви думає це пройде безболісно? Ні, це не пройде безболісно. Ця вся афера, я інакше назвати не можу, сторіччя — вона задумана тільки для одного: щоб ми восени побігли купляти вакцину. По тисячі гривень, по дві. Потім з бюджету виділяли кошти і розповідали, що це дуже важливо, це ж життя людей, це ж зараза. Слухайте, колеги. 2008-2009 рік. Згадайте свинний грип. Ми теж в масках ходили. Я просто хочу статистику — скільки тоді хворіло, скільки зараз. Чому ми тоді не закривали бізнес і таке інше? Чи я зменшую загрозу від коронавірусу? Ні, я не зменшую. Але й не перебільшую. Особливо коли такі наслідки для всіх нас. Це стосується кожної людини. І ми про це восени згадаємо. І якщо нас восени будуть вакцинувати, будуть розказувати з телевізора скільки надо коштів, щоб купити ті маски в Китаї, то тепер вакцини в Китаї. Згадайте що я скажу: величезна афера, яка стосується кожного, хто живе на планеті Земля. Хто на цьому наживається? Величезна мафіозна структура — Всесвітня організація здоров’я. Трамп від неї відмовився, ви знаєте. І був скандал після свинячого грипу, де теж сплошна корупція. Придумали свинячий грип, придумали вакцину, закупили — на тому закінчилося. Це все придумано для того, що декілька сімей в світі... Дякую.

З приводу згадки у виступі епідемії свинячого грипу, то тут можна згадати, що під час згаданої епідемії тодішній Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко (партійний керівник Євгенія Холода) активно піарилася саме на подоланні епідемії. Особливо запам’яталися кадри, на яких Юлія Володимирівна у масці розвантажувала в аеропорту літак із препаратом «Таміфлю».

Можливо, у ті роки Юлія Тимошенко не підозрювала, що бере участь у афері, яку задумали ВОЗівські мафіозі та кілька впливових сімей, імена яких не можна називати всує.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему