Розмір тексту

У Полтаві затримали киянку, яка 18 разів повідомляла про мінування будівлі у Києві

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Київські оперативники затримали у Полтаві жінку, яка 18 разів повідомляла про мінування однієї будівлі у Києві

До чергової частини поліції Києва неодноразово надходили повідомлення про закладену вибухівку у будівлі у Шевченківському районі. На всі виклики виїжджали слідчо-оперативні групи, рятувальники, лікарі та працівники вибухотехнічної служби, які ретельно перевіряли приміщення та прилеглу територію й ніяких підозрілих предметів чи речовин не знаходили. Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Слідчі документували кожний виклик, а оперативники протягом кількох місяців проводили необхідні розшукові заходи, аби встановити особу зловмисниці. Після проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліцейські затримали псевдомінерку у Полтаві.

— Ми з’ясували, що до вчинення правопорушення причетна мешканка Києва, 1964 року народження. Вона телефонувала з таксофонів та мобільного телефону, а щоб уникнути відповідальності, змінювала номери телефонів та адреси таксофонів, з яких робила хибні виклики. Після кожного повідомлення жінка одразу виїжджала за межі міста, — розповів заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції Антон Кабиченко.

Слідчі задокументували 18 фактів неправдивих повідомлень про мінування будівлі та розпочали досудове розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 259 ККУ (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Затриманій повідомили про підозру, їй загрожує до 8 років позбавлення волі. Суд обрав фігурантці запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, у червні невідомий «замінував» у Полтаві мережі магазинів «АТБ» та «Сільпо». Повідомлення про замінування надійшло до на електронну пошту СБУ. З 4-ї ранку правоохоронці оглянули усі об’єкти, але вибухівку не знайшли.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему