Розмір тексту

Інспекція з благоустрою та поліція припинили нелегальну торгівлю в районі центрального ринку Полтави

Вісім груп Інспекції на вулицях Героїв-Чорнобильців, Шевченка та Новобазарній попередили нелегальних торговців про порушення ними правил благоустрою, після чого останні згорнули торгівлю. Мета Інспекції — назавжди припинити тут нелегальний вуличний бізнес

Зранку міська Інспекція з благоустрою відвідала вулиці Героїв-Чорнобильців, Шевченка та Новобазарну та попередили нелегальних вуличних торговців про те, що вони порушують правила благоустрою. Допомогу у рейді Інспекції надала поліція Полтави.

Наразі стихійної торгівлі на цих вулицях немає. Перед входом у ринок з боку вулиці Героїв-Чорнобольців вже не видно традиційних жінок з молоком, творогом та яйцями. Біля господарського ринку — вільні від «стихійщиків» тротуари. Припинено торгівлю овочами з автомобілів. На Новобазарній не працює овочевий ринок. Усю нижню білизну, взуття та одяг можна купити тільки на території ринку.

Лише окремі особи ромської національності стоять перед порожніми «розкладками».

Як повідомив начальник Інспекції Максим Малько, мета таких заходів — назавжди припинити стихійну торгівлю на цих вулицях. За його словами, щоб не ставити торговців перед фактом, «зачистка» ринку буде проходити поступово, щоб люди або зайшли на вільні площі речового ринку, або знайшли собі іншу діяльність.

Самі торговці, які ще залишились на вулицях, повідомили «Полтавщині», що закриття триватиме тиждень. Інші розповіли, що їм дали термін піти з вулиці до 12 березня, а до цієї дати можна розпродати товар, але тільки з 12-ї години. І нарешті треті лише надсилали прокльони в бік інспекторів, які не дають заробити копійку.

До цього можна додати, що торгівлю на цих вулицях вже закривали і не тільки на період карантину. Однак щоразу «стихійна» торгівля доводила свою назву і як непереборна стихія знову поверталася на ці вулиці. У 2017 році міська влада вирішила легалізувати подібну торгівлю на вулицях поблизу центрального ринку, назвавши її «ярмарком».

Залишилось побачити, чим завершиться ініціатива Інспекції з благоустрою цього разу.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»

Матеріали по темі:

Останні новини

Полтавщина:

Наш e-mail:

Телефони редакції: (095) 794-29-25 (098) 385-07-22

Реклама на сайті: (095) 750-18-53

Запропонувати тему